Kräftfiske 17/7

Regn och åskoväder just denna kräftfiskedag när det knappt regnat på flera veckor. Typsikt! Men det hindrade inte oss ändå. Dagen började med tidig uppgång för att hämta de burar vi lagt i kanalen dagen innan. Där lyckades vi få en ganska god start och gick hm med 9 ätbara kräftor efter att ha slängt i några för små. Vi fortsatte senare ner mot sjön där vi med båt tog oss ut på sjön i åskvädret som började komma nära. Vi vitjade snabbt de burar vi lagt i där dagen innan. Ingen lycka där inte med endast 4 kräftor. Nu med stora förhoppningar på kräftfiskekvällen!






Vid halv sex var det planerat att vi skulle åka ut och när vi precis började göra oss i ordning började det såklart att regna som det inte gjort på hela dagen sen vi var ute med båten. Vi stod länge och velade ifall vi skulle åka ut eller om vi skulle vänta tills nästa dag, men fortfarande höl vi tummarna för uppehåll. Faktiskt så slutade det och regna för en stund och vi klädde oss snabbt innan det bar ut mot bäcken. Men som sagt, det var bara för en stund det var uppehåll för bara en timma senare när vi befann oss ute på stenarna i full gång började det ösa ner från himlen. Allt och alla blev nu dygnsura och vi stod där tio personer under ett träd och va besvikna. Men när det började avta och vi gav oss ut på stenarna igen och tog upp ett tiotal kräftor med bara fingrarna.  Det är häftigt må jag säga, mest spänning. Dock åkte hälften hem kort efter össkuren då så dem ni ser på bilderna stannade (det var då jag kom på att jag hade kameran med mig). Lillebror som plockade upp säkert hälften va helt galen som körde ner handen och plockade kräftor på ställen där jag ansåg var helt omöjligt. Men han var allt lite för tuff för tillslut blev han såklart nypt så att det började blöda i fingret. Efter det var han inte under stenarna och försökte fånga dem längre :)!

Efter ett tag åkte vi fyra hem också. Men inte var det slut på kräftfisket för dagen inte! Vi kom hem, bytte kläder och åt innan vi klockan halv elva åkte ut igen. Nu var det mörker och ficklampor som gällde. Det är det som är det mysiga enligt mig när man hoppar runt bland stenarna i mörker och koncentrerar sig på att inte plumsa i vattnet (vilket inte va lätt igår när det var så halt). Men kräftor det tog vi allt och var inte hemma före klockan ett då vi ställde oss och kokade dem på spisen. Inte den lika mysiga delen av kräftfisket. Men sammanlagt så kokades närmare 50 kräftor vilket var en bra fångst!


(sorry för mkt text men är kul att läsa för mig senare :))

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0